3.04.2019

Miód z aronią

Owoce zajmują grunt punkt w zbilansowanej diecie. Dostarczają witamin, minerałów tudzież innych składników potrzebnych do prawidłowej pracy organizmu. Stanowią źródło błonnika natomiast przeciwutleniaczy. Pomagają utrzymać zgrabną sylwetkę, opóźniają procesy starzenia a zapobiegają wielu chorobom. Na uwagę zasługują zwłaszcza owoce pochodzące spośród krajowych plantacji ekologicznych, dlatego że nie zawierają pestycydów, i korzyści płynące z ich spożycia są jeszcze większe. Doskonałym przykładem rodzimego owocu bogatego w celuloza i antocyjany jest aronia. Regularne jej spożywanie sprzyja poprawie wyglądu, stanu zdrowia a samopoczucia. Nie wręcz przeciwnie obniża napór a ilość cholesterolu we krwi, niemniej jednak i zapobiega chorobom nowotworowym a przedwczesnemu starzeniu się skóry. Do innych zalet należą regeneracja narządu wzroku, ulepszenie pamięci natomiast koncentracji. W codziennym jadłospisie należałoby ergo wziąć w rachubę również same owoce aronii, jak tudzież produkty przygotowane spośród ich udziałem. Można wybrać ekologiczny, jawnie wyciskany sok bez dodatku cukru, dżem, suszone, kandyzowane ewentualnie liofilizowane owoce tudzież nie tylko. Jako zdrowa przekąska sprawdzą się ekologiczne owoce aronii w czekoladzie, i jak czerstwy trunek gwoli przychówek oraz dorosłych- pełna witamin czaj z aronii i hibiskusa. Zobacz ofertę na produkty z aronii na https://yagoody.wixsite.com/home